Flow Mentaalivalmennus
Valmennamme ihmisiä ja yrityksiä henkiseen hyvinvointiin ja menestykseen

Oma sininen meresi – Hannu Pirilä

Sinun tehtäväsi on olla onnellinen – minun tehtäväni on antaa sinulle ideoita ja välineitä sen saavuttamiseksi.

Milloin viimeksi olet ollut niin onnellinen, että et voinut estää kyynelten valumista poskeasi pitkin? Missä kohtaa kehoasi tuo onnellisuus tuntui kaikista voimakkaimmin? Tunsitko onnellisuuden ehkä lämpönä tai kenties kihelmöintinä? Voi olla, että jo tuon hetken ajatteleminen saa sinut hymyilemään.

Mitä elämässäsi pitäisi tapahtua, jotta voit tuntea onnellisuutta juuri nyt? Oikeastaan vielä tärkeämpi kysymys on, mitä voit tehdä heti, jotta saavutat nopeasti voimakkaan onnellisuudentunteen? Mikä ylipäätään on sinulle tärkeää ja tekee sinut onnelliseksi? Ja miten saat tuon onnellisuudentunteen laajenemaan?

Voisiko tänään olla se päivä, kun alat toimia ja saavutat onnellisen elämän? Kyseessä on päätös, jota ei enää kannata lykätä, sillä meidän jokaisen aika täällä on rajallinen. Jos lykkäät päätöstä tänään, riskinä on, että lykkäät sitä myös huomenna. Lopulta vuodet kuluvat ja havahdut todellisuuteen liian myöhään.

Parantumattomasti sairaita hoitanut sairaanhoitaja Bronnie Ware on selvittänyt, mitä ihmiset katuvat kaikista eniten kuolinvuoteellaan. Viisi yleisintä katumuksen aihetta olivat:

  1. Toivon, että minulla olisi ollut rohkeutta elää omaa elämääni, eikä elämää, jota minulta odotettiin
  2. Toivon, etten olisi tehnyt niin paljon töitä
  3. Toivon, että minulla olisi ollut rohkeutta osoittaa tunteeni
  4. Toivon, että olisin pysynyt yhteydessä ystäviini
  5. Toivon, että olisin antanut itseni olla onnellisempi

Valitettavan usein ihmiset havahtuvat todellisuuteen vasta siinä vaiheessa, kun on myöhäistä. Kun oman tai tärkeän ihmisen terveyden pettämisen tai onnettomuuden seurauksena pysähdymme, havaitsemme ne mahdollisuudet elämämme aikana, joihin olisi pitänyt tarttua. Ymmärrämme, että emme ole eläneet omien arvojemme, meille tärkeiden asioiden, mukaista elämää.

Elämällä omien arvojemme vastaisesti elämme jatkuvassa epätasapainossa itsemme ja kaikkien muiden kanssa, juosten omassa oravanpyörässämme pääsemättä kuitenkaan lopulta mihinkään. Löytämällä oman sinisen meresi voit elää sitä elämää, jota haluat elää ja jolla on sinulle merkitystä.

Ole nyt täysin rehellinen itsellesi ja vastaa muutamaan kysymykseen:

  • Onko elämäsi todella sellaista kuin haluat sen olevan?
  • Uskallatko tehdä niitä päätöksiä, joita haluaisit tehdä?
  • Elätkö arvojesi mukaista elämää ja tunnistatko ylipäätään itsellesi tärkeimmät arvot?
  • Onko elämäsi ylipäätään menossa siihen suuntaan kuin haluaisit?

Jos vastaat yhteen tai useampaan kysymykseen ”ei”, olisiko jo viimein aika tehdä ne muutokset, jotka tekevät sinut aidosti onnelliseksi?

Kuvittele, että 20 vuoden kuluttua pysähdyt pohtimaan elämääsi. Haluatko silloin onnellisena muistella sitä päivää, kun rohkaisit itsesi ja tartuit toimeen. Silloin muistelet hetkeä, josta käynnistyi jotain, joka sai aikaiseksi pitkään haaveilemasi elämänmuutoksen.

Oma sininen meresi -kirjaNLP:n kehittäjän Dr. Richard Bandlerin suosittelema Oma sininen meresi –kirjassa saat käyttöösi työkaluja, joiden avulla opit määrittämään ja saavuttamaan oman menestyksesi. Kirja on opas ihmisille, jotka haluavat muuttaa elämänsä jollain tavoin paremmaksi – riippumatta siitä, millaista elämä on tällä hetkellä.

Osta OSM täältä

 

 

Saat käyttöösi konkreettisia työkaluja, joilla saat muutettua ajatteluasi haluamaksesi. Kyseessä ei ole siis New Age –hypeä tai tekopirteitä nauruharjoituksia, vaan moneen kertaan testattu ja toimivaksi todistettu menetelmä, jonka avulla määrität haluamasi elämän ja johdat itseäsi kohti haluamaasi määränpäätä.

Saatat ehkä vielä mielessäsi miettiä, että kuka minä olen elämänmuutoksesta puhumaan?

No, minä olen mies, joka on tällaisen elämänmuutoksen tehnyt.

Tehtyäni työtä lähes 20 vuotta hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon tehtävissä, aloin yhä kasvavassa määrin tuntea, että haluan elämältäni jotain muuta. Minulla oli hyvä työ hyvässä yrityksessä ja hyvä palkka. Perhe-elämänikin oli mallillaan. Silti en ollut tyytyväinen. Jotain oleellista puuttui.

Itse asiassa koko prosessi oli alkanut jo noin kymmenen vuotta aikaisemmin ja olin lukenut jo useita kirjoja itsensä kehittämisestä sekä käynyt erilaisissa seminaareissa. Vuonna 2004 sain hyvän tilaisuuden tehdä jotain muuta ja tartuin siihen. Huomasin kuitenkin koko prosessin olevan vaikeampi kuin olin kuvitellutkaan ja ”jouduin” ottamaan muutamia askeleita takaisin päin.

En kuitenkaan luovuttanut, vaan jatkoin elämänmuutoksen opiskelua. Itse asiassa sijoitin asiaan kymmeniä tuhansia euroja. Lopulta palaset loksahtivat paikalleen ja ymmärsin, mitä muutoksen tekeminen oikeasti edellyttää. Tässä asiassa tehokkaimmat tekniikat tarjosi NLP, neuro-lingvistinen ohjelmointi.

Vuonna 2009 tein uuden irtioton ja tällä kertaa se onnistui! Tätä seuranneiden seitsemän vuoden aikana olen hionut oppimaani edelleen ja auttanut lukuisia muitakin tekemään oman muutoksensa elämässään – menestyksellisesti.

Kaiken oppimani ja kokemani olen tiivistänyt Oma sininen meresi -kirjaan, jotta sinun ei tarvitsisi uhrata kahtakymmentä vuotta elämästäsi ja sijoittaa kymmeniä tuhansia euroja haluamasi muutoksen tekemiseen. Mielestäni kaikilla tulisi olla nämä tiedot ja taidot hallussaan. Valitettavasti vain koululaitoksemme ei meille näitä asioita opeta – koulujärjestelmämme valmistaa meitä, ikävä kyllä, edelleenkin oravanpyörään ja siellä selviytymiseen.

Lauri Mäkinen”Suosittelen sinulle tätä kirjaa, sillä olen itsekin käyttänyt kirjan oppeja omassa elämässäni ja valmentaessani muita. Kirja on mahtava teos siitä, miten pystyt määrittelemään ja saavuttamaan oman menestyksesi, miten lisäät hyvinvointiasi sekä löydät oman sinisen meresi. Ota rohkeasti askel kohti haluamaasi elämä, lue tämä kirja ja vie elämäsi seuraavalle tasolle!” -Lauri Mäkinen, valmentaja/The Next Level

Oma sininen meri –kirja sisältää runsaasti käytännön ohjeita ja harjoituksia oman menestyksesi määrittelemiseksi, onnellisuuden tunteen lisäämiseksi sekä oman sinisen meresi löytämiseksi.

Tämä kirja ei kerro sinulle mitä sinun tulisi tehdä, vaan sen sisältämien ohjeiden ja harjoitusten kautta sinä voit itse löytää juuri sinulle sopivan suunnan ja sen myötä ne sinulle parhaiten sopivat keinot oman sinisen meresi löytämiseksi ja saavuttamiseksi.

Osta Oma sininen meresi täältä