Flow Mentaalivalmennus
Valmennamme ihmisiä ja yrityksiä henkiseen hyvinvointiin ja menestykseen

Aleksi Litovaara

Aleksi Litovaara

Nuorena miehenä Aleksi Litovaara vietti lähes kaiken vapaa-aikansa lumilaudan päällä. Sen tuloksena hän voitti Suomen mestaruuden half-pipessa 1994, siirtyen siitä ammattilaiseksi ja kiertämään maailmancupia. Maailmancupin kokonaiskilpailun Aleksi voitti 1996. Samana vuonna maailman myydyin nimikkolauta kantoi Litovaaran nimeä. Olympiafinaalissa Aleksi lautaili Naganossa 1998.

Yrittäjänä – tai oikeastaan onnistujana – Aleksi on toiminut koko ikänsä. Hän on alusta asti hoitanut itse mm. sponsorisopimusneuvottelut isojen kansainvälisten yritysten kanssa.

Kilpailu-uran jälkeen, 2000-luvun vaihteesta lähtien, Aleksi pyöritti pitkään mediatuotantoyritystä, tuottaen TV-ohjelmia, yritysvideoita, mainoksia, tapahtumia ja mediasisältöä (mm. oma kolumni Helsingin Sanomissa 2004–2008). Hän on ollut mukana luomassa menestyviä TV- ja tapahtumakonsepteja (mm. Boardexpo-messut) sekä hoitanut näihin liittyvien yhteistyökumppanuuksien myyntiä. Kansainvälisenä urheilumanagerina Aleksi toimi 2007–2010. Tapahtumajuontajana hän on ollut mm. yli 40 000 ihmisen edessä Kauppatorilla ja television puolella oman lautailuohjelman lisäksi MTV 3:n Ennätystehtaassa 2009.

Henkisen urheilucoachauksen apuvälineitä Aleksilla on ollut työkalupakissaan vuodesta 1990 lähtien. Näitä työkaluja tietoisesti apuna käyttäen häneltä onnistui maailman huipulle pääsy lumilautailussa sekä useiden muiden unelmien ja tavoitteiden saavuttaminen. Aleksi on Licensed Trainer of NLP®, Licensed Sports Performance CoachTM ja Licensed LAB ProfileTM Practitioner. Aleksilla on myös Mindfulnessista intensiivi-, jatko- ja ohjaajakoulutus. Hän opetti Mäkelänrinteen urheilulukiossa psyykkistä urheiluvalmennusta vuonna 2013. Aleksin valmennettaviin kuuluu Olympia-, MM- ja SM-tason yksilö- ja joukkueurheilijoita sekä maajoukkueita.

Yrityscoachina Aleksi on toiminut niin kansainvälisten yritysten kuin yksittäisten yrittäjien kanssa. Aleksin on Ratkaisukeskeinen valmentaja sekä työnohjaaja (Palmenia/Helsingin yliopisto). Hänellä on International Coach Federationin (ICF) myöntämä ACC-pätevyys, SCY:n Coaching Diplomi ja hän toimi Suomen Coaching -yhdistyksen hallituksen jäsenenä vuosina 2012-2014. Aleksi on lisäksi käynyt läpi ICF/ACSTH:n The Coach Practitioner – ja The Competent Coach – koulutusohjelmat ja hän on Suomen ensimmäinen Mindful Self-Compassion Teacher. Aleksi on kaiken lisäksi myös pidetty luennoitsija.

Oli kyse sitten yksityis-, urheilu- tai yritys-coachauksesta, Aleksin missio on auttaa asiakkaitaan pääsemään heidän potentiaalinsa, vahvuuksiensa ja sisäisen palonsa äärelle.