Flow Mentaalivalmennus
Valmennamme ihmisiä ja yrityksiä henkiseen hyvinvointiin ja menestykseen

Vaikuttava kommunikointi

Kuinka kommunikoida vaikuttavammin? Miten saada viestisi perille niin, että viestin vastaanottaja oikeasti ymmärtää, mitä tarkoitat? Kuinka lukea toisten ihmisten sanatonta viestintää ja vastata siihen omalla sanattomalla viestinnälläsi?

”Vaikuttaminen on avain menestykseen.” -Paul McKenna

Kommunikaatiomme muodostuu paitsi sanoista ja kehomme sanattomasta viestinnästä, myös mm. äänensävyistämme ja äänenpainoistamme. Itse asiassa se, mitä sanomme, on pääsääntöisesti pienemmässä roolissa viestin perille menemisen kannalta kuin se, miten me asiamme sanomme.

Kuulostaako monimutkaiselta tai vaikealta? Sitä sen ei tarvitse olla. Vaikuttava kommunikointi on nimittäin taito, jonka kuka tahansa voi oppia.

NLP ja kommunikointiKuten jo NLP:n nimi – neuro-lingvistinen ohjelmointi – viittaakin, NLP:n merkittävä osa käsittelee nimenomaan kommunikointiamme. NLP on teknologia, jonka avulla voit oppia lukemaan toisten ihmisten sanatonta viestintää, tunnistaa heidän sanavalintojensa merkityksiä sekä hyödyntää havaintojasi siten, että kykenet viestimään heille takaisin tavalla, joka tavoittaa heidät ja vaikuttaa heihin.

Tämä kaikki tapahtuu usealla eri tasolla, kuten:

  • tunnistamalla heidän ensisijaisen, vaikuttavan aistikanavansa (eli prosessoivatko he informaatiota pääasiallisesti visuaalisesti, kinesteettisesti vai auditiivisesti).
  • tunnistamalla ja kalibroimalla heidän kehonsa tiedostamatonta viestintää (tätähän mm. pokerin pelaamisen ammattilaiset hyödyntävät).
  • tunnistamalle heidän kielivalinnoistaan mm. heidän arvojaan, uskomuksiaan sekä niiden kautta muodostunutta mallia maailmasta, joka meillä jokaisella on aivan omanlaisensa.
  • käyttämällä omassa kommunikoinnissamme takaisin kielimalleja, jotka vaikuttavat paitsi tietoisella, myös tiedostamattomalla tavalla vastaanottajaan.

Kun tunnistat ihmisten vaikuttavia aistikanavia ja puhut heille takaisin samoja aistikanavia hyödyntäen ja kun sovitat oman kehonkielesi yhteen heidän kehonkielensä kanssa, luot pohjaa tunneyhteydelle ja luottamukselle, ja sen kautta vaikuttavalle kommunikaatiolle. Kun lisäät siihen havaintosi ja ymmärryksesi heidän mallistaan maailmasta, syvennät tunneyhteyttä ja avaat ovet todella tehokkaaseen ja vaikuttavaan vuorovaikutukseen. Kun sitten lisäät vielä omaan viestintääsi NLP:n vaikuttavat kielimallit, saavutat vastaanottajan mielen aivan uudella tasolla.

On tärkeää ymmärtää, että kyse ei ole manipuloinnista. Kyse on ennen kaikkea toisten ihmisten ja heidän ajatusmaailmansa tunnistamisesta, ymmärtämisestä ja siihen vastaamisesta. Kyse on siitä, että jos emme tunnista heidän ajatusmaailmaansa ja malliaan maailmasta sekä hyödynnä sitä, viestimme ei tavoita heitä haluamallamme tavalla.

NLP:n työkaluja edellä esitettyyn ovat mm. peesaaminen, silmämalli, kalibrointi, meta-malli ja Milton-malli. Nämä kaikki – sekä paljon muuta – opit jo sertifioidulla NLP:n peruskurssilla.

Jos mietit, missä kaikissa tilanteissa vaikuttavammasta kommunikaatiosta olisikaan hyötyä sinulle, niin mitä ne tilanteet olisivat? Parisuhteesi? Tapaamiset pomosi kanssa? Työpaikan palaverit? Myyntityö? Lasten kasvatus? Esiintymistilanteet? Esimiestyö? Lista voi olla loputon ja sinä itse tiedät parhaiten, missä sinä voit NLP:n kommunikointitekniikoita hyödyntää.

Hyvä asia joka tapauksessa on, että  sinä voit oppia kaiken tuon. Se edellyttää opettelua ja NLP:n peruskurssin käymistä, mutta hyödyt voivat olla suuremmat kuin vielä osaat edes ehkä aavistaakaan.

Tutustu NLP:n peruskurssiin täällä ja avaa ovi uusiin mahdollisuuksiin ilmoittautumalla nyt.

Mikäli haluat lisää tietoa NLP:stä ja kursseistamme tai kun haluat itsellesi henkilökohtaista NLP-valmennusta tai organisaatiollesi oman NLP-kurssin, ota yhteyttä:

info@mentaalivalmennus.fi tai p. 050 662 81