Flow Mentaalivalmennus
Valmennamme ihmisiä ja yrityksiä henkiseen hyvinvointiin ja menestykseen

Paikoillanne – Valmiit – Toimi!

Olemme saapuneet tämän tekstisarjan viimeiseen osaan. Aloitimme tarpeetonta pahaa oloa luovien epämiellyttävien ajatusten poistamisella ja asetimme itsellemme konkreettisen tavoitteen.

Kävimme läpi henkilökohtaiset arvosi ja kasvatimme tietoisuuttasi rajoittavista uskomuksista.

Mikäli olet seurannut ohjeita, ainakin jollain tasolla tiedät jo mitä haluat, miksi haluat sitä ja mikä sinua vielä estää. Nyt on aika siirtyä toimintaan.

Teot ratkaisevat

Meidän ihmisten suurin vietti ei ole eloonjäämisvietti, vaikka tätä usein kuulee sanottavan. Suurin viettimme on tehdä asioita uudelleen ja uudelleen samalla tavalla kuin miten olemme oppineet ne tekemään. Eräällä tavalla siis tarve turvallisuudesta.

Toki tämä liittyy osittain myös eloonjäämisviettiin. Uudella tavalla toimiminen vie energiaa, sillä tietoisesti ja tiedostamattamme jatkuvasti arvioimme, onko uusi toiminta turvallista ja saammeko haluttuja tuloksia.

Niin kauan kuin toistamme samoja vanhoja asioita, saamme aikaan samoja vanhoja tuloksia, joita olemme saaneet aikaan aiemminkin. Ja mikäli tulokset eivät ole mieluisia, turhaudumme! Eivätkä tulokset muutu turhautumisesta huolimatta, vaan kappas – tästä syntyy herkästi uskomus, jonka mukaan muita tuloksia ei voi edes saavuttaa.

Vasta uusi toiminta tuo uusia tuloksia ja uusi tapa toimia syntyy uudesta tavasta ajatella. Kun uuden ajattelun lisäksi olet luonut toimintasuunnitelman haluttujen tulosten saavuttamiseksi, alat nähdä uusia tuloksia niillä elämän osa-alueilla, joihin tavoittelet muutosta. Kunhan muistat toimia suunnitelmasi mukaisesti.

Kontrolli - Jack Canfield

Suunnittele, mutta älä suunnittele liikaa

Asiat harvoin menevät niin kuin suunnittelemme. Vaikka kuinka olisimme miettineet kaiken viimeistä yksityiskohtaa myöten, niin pitkälle kuin kykenemme, yksikin yllättävä muuttuja voi romuttaa suunnitelman. Siksi liiallinen suunnittelu voi olla toiminnan pahimpia vihollisia.

Nyt on syytä olla tarkkana. En sano, etteikö tekemisiä olisi hyvä suunnitella. Ilman suunnitelmaa toimiminen voi olla jopa hengenvaarallista, mikäli mahdollisia riskejä ei ole arvioitu rehellisesti ja riittävällä huolellisuudella ja ammattitaidolla.

Vaikka joissain yhteyksissä sanotaan, että rohkeus on uskallusta hypätä ja matkalla sitten opetellaan lentämään, minä en tätä suosittele. Ihan jo sen takia, että anatomiansa takia ihmistä ei ole luotu lentämään ja tämän oivaltaminen vapaapudotuksena tapahtuvalla matkalla on typeryyttä, ei rohkeutta.

Jos haluat hypätä, kannattaa etukäteen suunnitella, miten pääset alas turvallisesti. Esimerkiksi laskuvarjo selässä hyppääminen voi olla hauskaa. Silloinkin kannattaa etukäteen varmistaa, että osaa käyttää laskuvarjoa tositoimissa.

Liika on kuitenkin liikaa suunnittelussakin. Moni suunnitelma saattaa tuntua paperilla täydelliseltä, mutta oikeaan maailmaan vietynä mm. fysiikan lait näyttävät, onko suunnitelma oikeasti hyvä vai ei. Arvioi siis riskit ja vie suunnitelma rohkeasti toteutukseen, sillä vasta teot paljastavat, mikä toimii ja mikä ei.

Entä sitten, jos haluttuja tuloksia ei saavuteta?

Sitten tarkastellaan toimintaa ja muutetaan suunnitelmaa, jonka jälkeen yritetään uudestaan, toimien jollain uudella tavalla.

Kuinka monta kertaa yritetään uudestaan? Kolme? Seitsemän?

Uudelleen yritetään niin monta kertaa, että haluttu lopputulos saavutetaan. Muista kuitenkin muuttaa lähestymistapaa, mikäli suunnitelma ei toimi. Muuten satutat itsesi uudelleen ja uudelleen samaan lasiseinään, eikä se ole järkevää. Tästä puhuin edellisessä blogipostauksessani. Toki joskus voi olla hyvä myös pysähtyä arvioimaan, onko tavoite ylipäätään kaiken sen työn arvoista.

Nyt on sinun aikasi ryhtyä toimeen

Toive ja toiminta - Owen Fitzpatrick

Minun tavoitteenani on auttaa sinun kaltaisiasi ihmisiä voimaan paremmin ja kokemaan tätä elämää saaden nauttia mahdollisimman paljon hyvistä hetkistä. Toteuttaakseni tavoitteeni, rakensin 5 helppoa toimintaohjetta elämänmuutokseen-verkkovalmennuksen, jonka saat maksutta, kun klikkaat tästä!

Se, että olen tehnyt valmennuksen ja tarjoan sen sinulle maksutta, ei vielä muuta elämääsi mitenkään. Myös sinun on toimittava. Sinun on klikkattava tästä ja toimittava valmennuksen ohjeiden mukaisesti saadaksesi täyden hyödyn valmennuksesta.

Ohjeiden mukaan toimiminen on maksutonta, helppoa ja riskitöntä. Tosin sivuvaikutuksena saatat joutua kokemaan yllättäviä onnellisuutta ja hyvinvointia lisääviä muutoksia ajattelutavassasi. Mikäli olet valmis sietämään tällaiset vaikutukset elämässäsi, ota askel ja siirry 5 helppoa toimintaohjetta elämänmuutokseen -verkkovalmennuksen pariin nyt.